If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
...Та сега си имам онази стегната Алфа но това не пречи да я мразя
Нищо де, аз разглобих вчера в дъжда половината предница за една спукана алуминиева тръбичка на хидравликата Това след като оставих красива червена следа от ATF по шосето и едва я прибрах (ега си и идиотски тежката предница).След всеки следващ ремонт се убеждавам, че тая кола фиатските "инженери" са я мислили с онези свои части, на които обикновено сядат. Но ще приемем,че просто не е проектирана за чести ремонти Иначе отдавна се замислям дали да не си взема още една 155-ца, щото за 9 години и 95 х км не съм се занимавал с нея колкото за последната година и половина с "Флагмана"
Като развиеш черната пластмаса отвътре не се ли вижда?
Като сваля черната пласмаса се виждат два болта и кабела, обаче буксите са някъде под кората на вратата и не мога да ги докопам. Точно това много ме учуди.
Дръпни леко кабела.Би трябвало да се покаже буксата.Ако не стане сваляй кората не е чак толкова трудно.
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
И аз първо пробвах да дърпам, но не стана. Свалих кората и свърших работа. Буксите ги оставих под черното капаче, за да може да се сваля лесно огледалото, ако се наложи в бъдеще.
хубава е но крие голяма част от апарата.А той е една от най-хубавите части по тази кола.
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Здравейте колеги да споделя какво стана преди малко карах си малко агресивно и една госпожица реши да спре внезапно и набих супер яко спирачките ама супер яко спирачките не можахме да се блъснем дпрях доста бързо но след това ми блокираха спирачките педала стана на камък и колата не отлепва и сантиметър гасих я палих я но без успех няма тръгване след 3 4минути я форсирах яко до долу и се оправи замириса на съеденител 1я път та въпроса ми е защо ми блокираха спирачките не ми се е случвало до сега да блокират но и да спирам тъка де хаха
Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo
Весела Коледа на всички!
Имам един въпрос към колегите с TCS...
Как точно функционира това чудо? И помага ли? Понеже при мен само мига лампичката на таблото, но не забелязвам да има блокиране на някое колело, смисъл да предава въртенето от едното на другото!
Става въпрос за 166 2,4 '99г.
Това за прехвърлянето от едното към другото колело няма как да стане,за тази функция ще ти трябва друг диференциал(с ограничено приплъзване),а TCS-а действа чрез електронна намеса на боксуващото колело,като прилата спирачно усилие и боксуващото колело спира да боксува.Дано съм бил полезен.
Весело посрещане на Новата Година на всички!
И при мен така си мига като забуксува някъде, пробвал съм на включено и на изключено разлика няма, май не върши никаква работа или не работи както трябва
Това за прехвърлянето от едното към другото колело няма как да стане,за тази функция ще ти трябва друг диференциал(с ограничено приплъзване),а TCS-а действа чрез електронна намеса на боксуващото колело,като прилата спирачно усилие и боксуващото колело спира да боксува.Дано съм бил полезен.
Весело посрещане на Новата Година на всички!
Точно прилагането на спирачно усилие на едното колело води до това диференциалът да прехвърли въртящия момент на другото.
Замисълът е добър но въпросът е в това, че май при никой не работи, както пише на хартия
И при мен така си мига като забуксува някъде, пробвал съм на включено и на изключено разлика няма, май не върши никаква работа или не работи както трябва
Същата работа и при мен. Нито усещам да има промяна в обороти, нито да разпределя усилието, по един или друг начин.
Alfa 156 1,6 TS ex
Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
Alfa 159 2,4 JTDm 200hp
Comment